NOVINKY V NAŠÍ CHOVATELSKÉ STANICI


  • 19. 12. 2013

  • 18. 12. 2013  
    Letošní sportovní sezóna je ukončena, nezbývá, než udělat rekapitulaci. Edovi se vedlo víc než dobře :-).

    Staffí den 2013 Milovy Weight Pull Sprint 3. místo
    Staff Bull Show 213 Praha Weight Pull Sprint 3. místo
    Bull Sport Day Autokemp Buňkov   Weight Pulling 3. místo
    Bully Ganes Kladno Weight Pull Sprint
    Best Time SBT/APT psi  
    1. místo
    Bull Show Nezamyslice Weigt Drag Pull 2. místo
    Staff Bull Show II. Praha Weight Pulling 3. místo

  • 17. 6. 2013   Zuza 7. narozeniny
    I když o rok starší pořád stejně praštěná, asi bych ani nechtěla, aby byla jiná. Prostě jí miluju, za to jaká je :-).
  • 15.–16. 6. 2013   Staff Bull Show
    Po 14 dnech další super víkendová akce, tentokrát konaná v Praze u Hostivařské přehrady v areálu Na Šancích. Iva se Cidem byli celý víkend, my jsme byli jen v sobotu. Závodní dráha pro WPS a MT byla na umělé trávě a byla jsem moc zvědavá, jak se s tím psí borci poperou. Pro chůzi a běhání žádný rozdíl s živou trávou, ale při sprintu větší odpor mezi pneu a umělým povrchem. Dále se tu soutěžilo v přetahování a Wall Climbing – tyto disciplíny jsme vynechali. Psi tu byli také na WPS rozděleni v kategorii SBT/ABT podle váhy do 20 kg a nad 20 kg . Monkey Track byla disciplína společná pro psi i feny, bez rozdílu váhy.

    Tak jako na Staffím dni jsme si jeli hlavně užít den a pobavit se. Při sprintu se Edovi zadařilo dráhu zaběhnout v super čase 8:07 a obsadil tak 3. místo. Opět se na skvělém umístění podílela Iva, která ho do cíle dovedla. Na Monkey Track byly pro Edu nové překážky – áčko a kladina, měla jsem trochu obavy, jak se s nimi Eda popere. Kupodivu to pro něj nebyl žádný problém, i když jsme neměli možnost je někde natrénovat. Zato překážka plůtek, to byl nepřekonatelný problém, prostě přes plot se skákat nesmí :-). I v tak těžkých podmínkách, jsme dráhu proběhli jen se dvěma penalizacemi.

    Iva se Cidem v WPS umístili na 5. místě (8:31) a MT na 11. místě.

    Takových víkendů by mohlo být víc, skvělá společnost, počasí se vydařilo, prima atmosféra, prima zábava, prostě den bez chyby!!! Kompletní výsledky na luckybullteam.cz.
  • 1.–2. 6. 2013   Staffí den 2013 — Milovy
    Staffí den je dvoudenní akce a letošní ročník Staffího dne se konal opět na Vysočině v areálu penzionu Gaudeamus. V sobotu byly na programu bull sporty (Weight Pull Sprint, Monkey Track a Weiht Pulling) a v něděli výstava.

    Vyjížděli jsme s Tomem a Edou už v pátek a vezli jsme si sebou pěkný liják a předpověď počasí nebyla nijak příznivá ani na další dna dny. Naštěstí jsme mraky nechali u Poděbrad a na Vysočinu dojeli už bez deště. Chvíli po nás na místo dorazila i Iva s Martinou a Cidíkem. Pátek jsme zakončili příjemnou procházkou lesem a pak odpočívali před dnem D.

    Na bull sporty byli psi rozdělení do dvou kategorií, do 20 kg a nad 20 kg. Eda i Cid vážili pod 20 kg. Nejdříve jsme si zaběhli WPS, pak MT a odpoledne pak WP. Cid si při sprintu vedl výborně a časem 6:73 si doletěl pro 1. místo. Eda se nenechal zahanbit a s časem 7:27 získal 3. místo. O tak skvělém umístění Edy jsem neměla ani tušení, proto pro mě vyhlášení výsledků bylo velké překvapení a měla jsem o to větší radost!!!!!!! Velký dík patří Ivě, protože dokázala Edu hecnout k tak skvělému času. MT jsme si s Edou zaběhli jen tak pro radost, kupodivu jen se dvěma penalizacemi :). Cid s Ivou shodili jenu překážku, bohužel tahle chybka je připravila o umístění, protože čas meli výborný. Při WP už začalo bohužel vytrvale pršet, ale pořadatelé se nenechali zaskočit a dráha pro pulling byla pod přístřeškem. Psi i feny museli utáhnout základní váhu 280 kg a pak se přikládalo po 40 kg a každý nastupoval jak uznal za vhodné. Každý pes měl osm pokusů. Eda loni utáhnul 475 kg a protože to byl začátečník, na zkoušku to stačilo. Letos jsme se do soutěžení obuli a využili možnost všech 8 tahů. Edík bez jediné opravy a bez faulu utáhnul 1160 kg a umístil se tak na 7. místě. Cid jako zkušený závodník a obhájce loňského titulu Iron Staff 2012, šetřil síly a tahal až těžší váhy. Iva dobře taktizovala a se Cidem se tak dostali na váhu 1640 kg, kterou Cid bez váhání utáhnul!!!!!!!!!!!! Svým výkonem tak ve WP získal 1. místo. Součtem bodů za všechny disciplíny Cid získal nejvíce bodů a získal tak titul Iron Staff 2013. Ivo, Cide jste skvělí, ještě jednou gratulace!!! Eda svými výkony a součtem bodů v celkovém sčítání obsadil 8.–9. místo.

    I při deštivém počasí jsme si víkend pěkně užili a budu na něj hodně dlouho vzpomínat.

    Více info a celkové výsledky na staffiden.webnode.cz, video z akce na youtube.com.
  • 20.–21. 4. 2013   Coursingový víkend
    Tenhle víkend si Eda musel připadat jako v ráji. V sobotu si zaběhl dva coursingové běhy v Lounech a v neděli jsme jeli na coursing do Ješína u Velvar. Zde coursing pořádala organizace coursingteam-cz.webnode.cz. Setkali jsme se tu s Ivou, Cidem, Martinou a Brixem. Bylo to super, krásné počasí, fajn atmosféra, skvělá organizace. Jako bonus krásné fotky od Martina Říhy. Byly tady natažené dvě dráhy, takže to pěkně odsýpalo i když tu bylo docela dost psů. A i hodně stafíků :-).
  • 26. 4. 2013   Eda 4. narozeniny
    Edáček a bráškové Cid a Gin jsou zase o rok starší. Není to tak dlouho, co se narodili. Všechno nejleší, kluci :-).
  • 17. 4. 2013   Berynka 11. narozeny
    Pár fotek naší jedenáctileté Beruši. Díky Zuze a Edovi je ve výborné kondici :-).
  • 11. 2. 2013   Pracovní soutěž 2012 SBTC CZ
    Staffordshire Bull Terrier Club CZ vylásil Pracovní soutěž za rok 2012. Sportovci Iva s Cidem za loňský rok získali celkem 57 bodů (získali titul Iron Staff 2012 na Staffím dni - 1. místo Monkey Track a 2. místo Weight Pull a úspěšně složili zkoušku ZZO) a obsadili tak 10. místo. Posíláme velké gratulace!!!
    Klub také bodoval v této soutěži chvatelské stanice a naše chovatelská stanice se tak dostala na 11. místo.
    Ivo, Cide, DÍKY, jste skvělí!!!
    foto

  • Leden 2013  
    V lednovém čísle Světa psů byl otištěn článek o Staff Bull Show, na jednom z obrázků k článku je náš sportující odchovanec Cid - Clark Andaika :) :).

    Článek ke stažení ZDE.


Novinky 2012, Novinky 2011, Novinky 2010, Novinky 2009, Novinky 2008