NOVINKY V NAŠÍ CHOVATELSKÉ STANICI


  • 24.12.2012   PF 2013

    foto

  • 24.11.2012   Coursing Louny
    Dnešní přijemné počasí nás vytáhlo na coursing, tentokrát "za buk" do Loun, to máme opravdu kousíček. Běhá se tu na malém fotbalovém hřišti a délka tratě je tak akorát. Pro změnu jsem vzala Zuzu a doprovod nám dělal i synáček Tom. Asi jsem očekávala, že Zuza za střapcem vypálí jako její synek Eda, ale opak byl pravdou. Střapec jí vůbec nezajímal, takže jsme si oba běhy zaběhly spolu. Já jsem se docela zadýchala, zrzka vůbec. Ta si odpoledne užila po svém, nechala se mazlit a mazlit a mazlit, pořád neměla dost. To je trdlo Zuza :). Tomíkovi se coursing také líbil, ale bull závody jsou prý lepší :). Ale nevzdáme to, ona určitě poběží !!!

  • 18.11.2012   Cid - zkouška ZZO
    Dostali jsme od Ivy super zprávu - Cid úspěšně složil zkoušku ZZO. Máme velkou radost a gratulujeme!!! Více o Cidovi a jeho zkoušce ZDE.


  • 14.10.2012   Coursing Drahobudice
    Nechali jsme se od Ivy vylákat na další coursingový běh. Tentokrát se tu sešlo pět Stafíků :-). Dráha byla postavená zase trochu jinak než posledně a prý ještě o kousek delší. Edu to asi nějak pomátlo a na trati se ztratil, musela jsem mu pomoci najít střapec a zase běžel. Po cestě střapec chytil, ale ten se mu potvora vyškubnul :-). Majitelé Stafíků Žofky a Berta udělali super akční fotky, moc děkujeme!!!

    www.chotouchovak.rajce.idnes.cz/2012_10_14_Coursing_Drahobudice

  • 6.10.2012   Krajská výstava Litoměřice
    Letos se v Litoměřicích konal druhý ročník Krajské výstavy. Byla to letos pro nás poslední výstava, tak jsme si jí jeli užít! Stafíky posuzoval Ing. L. Jančík. Celkem bylo přihlášeno 12 SBT. Ve třídě jsme byli celkem tři. Eda se pěkně předvedl a získal známku V1, vítěz třídy.

    Posudek z výstavy zde.

  • 30.9.2012   Výlet na Větrák
    Větrák je místní název pro kopec s křížkem a větrným mlýnem (teď už bez lopatek). Je odtud pěkný výhled na České středohoří. Společnost nám dělal Eda. Naposledy jsme tu byli s Berkou a Tomem, to byl ještě na kočárku. Počasíčko přálo, tak sme si ještě užívali teplé sluneční paprsky a užívali krásný barevný podzim.

    Fotky zde: www.pidlice.rajce.idnes.cz/30.9.2012_Vetrak

  • 22.9.2012   Výstup na Ranou
    Dokud ještě trochu přálo počasí, udělali jsme si výlet s Tomem na dominantu Lounska - Ranou. Doprovod a výtah nahoru nám dělala Zuza. Po cestě ještě stačila oblažovat kolemjdoucí turisty. Dole pod kopcem bylo příjemné slunečné počasí, ale nahoře to pěkně fičelo. Takže jsme došli akorát do sedla. Výstup na vrchol jsem radši vzdala, aby nás to nesfouklo dolu. Určitě se sem vrátíme a vystoupíme až na vrchol.

    Fotky zde: www.pidlice.rajce.idnes.cz/22.9.2012_Rana

  • 15.-16.9.2012   Staff Speciál 2012
    Celou akci pořádal Staffordshire Bull Terrier Club CZ na pěkném místě v Autokempu Golf Poděbrady. V sobotu byla výstava, posuzovali rozhodčí z Anglie manželé Jo + Bill Blacker (Crossguns Kennel). Bylo přihlášeno rekordních 240 Stafíků!!! Na tuto akci jsme se svezli s Ivou a Cidem :-). Kluci nastoupili do třídy otevřené, kde bylo předvedeno 26 psů. Pan rozhodčí se každému pečlivě věnoval. Při rozdělování známek ničím nešetřil a hojně rozdával i známku dobrá (celkem 7x), no taky jsme si jednu odnesli :-(.

    Posudek z výstavy zde.

    V neděli jsme si spravili chuť! Na programu byla Staffbullparáda - přehlídka sportovních a pracovních aktivit se Stafíkem - agility, bull sporty, canisterapie, coursing, dogfrisbee, handling, obrany, pachové práce a poslušnost. Odpoledne jsme se mohli aktivně zapojit a vyzkoušet vše na vlastní kůži. Eda si porvé vyzkoušel disciplínu Wall Climbing, ale každý začátek je těžký, a moc se nedařilo. Coursing si Eda nemohl nechat ujít, jako vždy do toho šel na 150% a v první zatáčce havaroval a odřel si břicho. Nehoda ho nijak nezastavila a pokračoval ve sprintu za střapcem, který nádherně chytil.
    Byl to super víkend!!!

  • 19.8.2012   Coursing Drahobudice
    To si Edík zase smlsnul! Po dlouhé absenci na dráze letěl za střapcem jako o život :-). No, on to asi jinak neumí. Setkali jsme se tu s bráškou Cidem a Ivou. Cidík si coursing také dovede vychutnat. I když kluky na dráze čekala menší změna, o kousek delší dráha, zvládli to skvěle. Doběhli unavení, ale šťasní.

  • 21.-22.7.2012   II. Bull Sport Day 2012 - Břehy u Přelouče, Kemp Buňkov
    Pro změnu sportovní víkend. Náš sportovní tým - Eda, Cid, Iva a já jsme si jeli zase užít víkend :-) a kluci se ve velké stafí konkurenci rozhodně neztratili.

    Eda - Thrust Load Up - 3. místo

    Cid - Weight Pull (trochu jinak) - 2. místo
              Monkey Track - 3. místo

    Fotky z akce v Cidově albu:
    www.pes-cid.rajce.idnes.cz/II._rocnik_Bull_Sport_Day_21._-_22.7.2012_Brehy_u_Prelouce_autokemp_Bunkov/

    Eda Weight Pull : www.jechpetr.rajce.idnes.cz/Bull-show_Brehy_2012/#Bull-show_Brehy_2012_9_.jpg

    Identifikace kluků: Eda má modrý obojek, Cid má černý obojek.
  • 14. 7. 2012   NVP Mladá Boleslav
    Tuto prázdninovou sobotu jsme se vydali ve složení Eda, Iva a já na výstavu v Mladé Boleslavi. Kruh pro stafíky byl umístěný v hale, kde bylo pěkně dusno a moc místa kolem kruhu taky nebylo. O proti jiným výstavám nebyla účast SBT moc velká, přihlášeno 56 psů, ale stafíci patřili k nejpočetnějším plemenům na výstavě. Posuzoval Leoš Jančík. Edík měl ve třídě otevřené pět konkurentů a moc pěkně se předváděl. I když dostal pěkný posudek, dostal známku VD a dostali jsme se do pořadí, 4.

    Posudek z výstavy zde a pár fotek zde.

  • 23. 6. 2012   STAF BULL SHOW - Kynologické centrum Rychety
    Opět vydařená sobota ve spotrovním duchu, ve stejném složení, jako na Staffím dni - Cid, Eda, Iva a já. Edík si zaběhl Weight Pull Sprint v čase 7:27 a doběhl na krásném 5. místě :-):-):-). Cidovi čas 7:94 stačil na 12. místo. Celkem sprint běželo 22 SBT. Cid s Ivou si ještě navíc zaběhli Monkey Track, kde doběhli na pěkném 7. místě (celkem 18 závodníků). Překvapení dne bylo setkání po třech letech se třetím bráškou Edy a Cida, s Ginem (Clydem) a jeho paničkou Kamilou. Gin si také zaběhl WPS a časem 6:72 obsadil 2. místo!!! SUPER!!! Ještě jednou gratuluju Kamile k tak úžasnému výsledku. Gin také předvedl ukázku obrany, je to moc šikovný pes.


    Cid WPS 7.94s: www.shemain.rajce.idnes.cz/Staf_Bull_Show_2012_24.7.2012_-_Rychety/#IMAG0185.jpg
    Eda WPS 7.27s: www.shemain.rajce.idnes.cz/Staf_Bull_Show_2012_24.7.2012_-_Rychety/#IMAG0197.jpg
    Gin WPS 6.72s: www.shemain.rajce.idnes.cz/Staf_Bull_Show_2012_24.7.2012_-_Rychety/#IMAG0167.jpg

    Více super fotek Tomáše z akce zde:
    www.facebook.com/media/set/?set=a.3397505182585.2125706.1418409056&type=1

  • 17. 6. 2012   Zuza šesté narozeniny
    A zase narozeniny, tentokrát slavila šesté narozeniny Zuza (Zaza Hanvoj). Zuza je mamka kluků z vrhu C - Edy, Cida a Gina (Caspar, Clark a Clyde), je to velmi temperamentní, milá a přítulná fenečka, andílek s ďáblem v těle. Neposeda a lumpačka :-).

  • 14. 6. 2012   Výsledky ze Staffího dne
    Ještě doplňuji, Edíkovo pořadí v jednotlivých disciplínách:
    WP sprint: čas 8.31 8. místo - 18 psů (čas 1. místa 7.24)
    Monkey track: čas 46.87 5x penalizace - zde se Edovi nevedlo, překážky probíhal bez skoku :-(, ale to se ještě naučíme !!!
    Weight pull: 475 kg 10. místo - 15 psů 19,5 kg

    Celkové výsledky si můžete prohlédnout zde : www.staffiden.webnode.cz/vysledky/vysledky-2012/ na stránkách Staffího dne.

  • 2.-3.6.2012   Staffí den, Dětřichov - Vysoké Pole
    Skvělé místo, super lidi a hlavně spousta stafíků. Tak by se dal nazvat tento bezva víkend. Pořadatelé objednali i pěkné počasí, takže nic nemělo chybu :-). My jsme přijeli ve složení: Cid s Ivou, Eda a já. V sobotu se závodilo, v neděli vystavovalo. My jsme jeli závodit. První disciplína Weight pull sprint - rychlost, druhá disciplína Monkey track - šikovnost, třetí disciplína Weight pull - síla.
    Eda je v soutěžení nováčkem a moc mě překvapil a potěšil, při WP utáhnul 475 kg, což je pro úplného začátečníka super výkon. Myslím, že při WPS se také neztratil :-). MT musíme natrénovat, překážky nám ještě nejdou. Celým závodním polem Edu provedla Iva, za co jí moc děkuji :-).
    Cid, jako zkušený závodník si ve startovním poli vedl na výbornou. V disciplíně MT získal 1. místo, v WP 2. místo 1175 kg. Po sečtení bodů ze všech disciplín získal Cid titul IRON STAFF 2012 !!! Cid je prostě šikulka, Ivo ještě jednou gratuluju k výkonu, byli jste SUPER!!!
  • 26. 5. 2012   MVP Nord Bohemia Canis Litoměřice
    I tato sobota nám určila program - výstava. Ve složení Eda, Iva a já jsme vyrazili do nedalekých Litoměřic. Kruh pro stafíky byl v hale. Zpočátku to bylo fajn, ale se stoupající venkovní teplotou začínalo být v hale celkem dusno. Přihlášeno bylo opět velké množství SBT, ve třídě otevřené 17 psů a posuzovala paní A. Auerbach. I na této výstavě nás paní rozhodčí rozdělila na dvě půlky, aby jsme se mohli lépe pohybovat v kruhu. Paní rozhodčí netolerovala sebemenší zavrčení, brala ho jako projev agrese a všechny upozornila, že vrčavé pejsky vyloučí z kruhu a neposoudí. Eda nebyl moc ve své kůži, stále se vrtěl a kroutil, ale i přes to jsme dostali známku Výborný. Posudek ZDE.
    Eda si užívá atmosféru výstavy hlavně mimo kruh. Miluje procházení mezi stánky a letmý kontakt s ostatními pejsky, samozřejmě ho potěší pozornost lidí a to se pak neurží a začne bláznit, je to prostě stafík jak se patří.
    Iva nás zachytila v akci ve výstavním kruhu, moc díky za foto a prima společnost :-).
  • 28. 4. 2012   Klubová výstava SBT CZ Mladá Boleslav
    Tuto krásnou slunečnou sobotu se kanala v Mladé Boleslavi Klubová výstava SBT CZ, je to naše oblíbené místo, proto jsme s Edou nemohli chybět. SBT posuzovali rozhodčí ze Slovenska - P. Seman (psi) a R. Kanás (feny). Počty přihlášených stafíků dosáhly skoro stovku (84 psi, 96 feny). Ve třídě otevřené, kde byl Edík přihlášený, bylo 21 psů!!! I když byl kruh pěkně prostorný, pro tolik psů tu místo nebylo a byli jsme rozděleni na dvě části. Edík se moc snažil a vybojoval si známku Výborný, do pořadí jsme ale nezasáhli. Při přečtení posudku jsem se rozesmála, pan rozhodčí použil nezvyklý slovní obrat, posudek si můžete přečíst ZDE.
    Na výstavu nás doprovodila Cidíkova panička Iva a udělala nám pár pěkných fotek, Ivo díky :-). Byl to super den!!!
  • 26. 4. 2012   Eda třetí narozeniny
    Kluci z vrhu C (Zaza Hanvoj x Dzhey Ti Dakkar Drive) - Cid (Clark), Gino (Clyde) a samozřejmě náš Eda (Caspar) oslavili své třetí narozeniny, přejeme jim hodně zdraví, spoustu dobrot a prima zábavu se svými pánečky.
    Edík dostal pytel pamlsků, protože hračky u nás příliš dlouho nevydrží :-).
  • 17. 4. 2012   Berka desáté narozeniny
    Tento den oslavila své desáté narozeniny naše Beruša. Šedých chloupků od loňska zase přibylo, sil a elánu do života naštěstí neubývá, co víc si přát :-). Berynko, hodně zdraví, máme tě moc rádi!!!! Všechno nejlepší, hlavně zdraví a milující pánečky přejeme i sourozencům z vrhu B (Ithaka Hanvoj x Assiniboine z Lodice CS), Becky, Bertík a Bax.
  • 9. 4. 2012   Prosba o pomoc — hledá se zlatý pejsek 3 roky starý
    Dne 18. 3. 2012 se zaběhl tmavě zlatý stafbulík s malou bílou náprsenkou. Jmenuje se Bhatti Omar Nurox a slyší na jméno Omar. Jeho majitel ho marně hledá už několik týdnu přes místní rádio, inzerci a letáky vylepené v okolních obcích. V případě, že o pejskovy něco zjistíte, prosím kontaktujte pana Ing. Rostislava Důbravu, Dolany 8, 273 51 Unhošť (Kladensko), tel: 312 666 877, 602 266 619, info@dubrava-reality.cz.
  • 2. 4. 2012   Jarní fotky
    Počasí přálo a Eda trochu zapózoval. Fotky si můžete prohlédnout zde.
  • 27. 3. 2012   11. narozeniny vrhu A
    Před jedenácti lety se v naší chovatelské stanici narodila první štěňátka. Všem přejeme hlavně hodně zdraví a milující pánečky, pohodu a teploučký pelíšek :-).
  • 3. 3. 2012   Návštěva Arnie
    Měli jsme moc milou návštěvu – při příležitosti blížících se 11. narozenin nás přijel navštívit Arnie s paničkou Veronikou. Arnie je pejsek z našeho prvního vrhu (Ithaka Hanvoj × Assiniboine z Lodice). Arnie má svojí paničku dokonale omotanou kolem prstu a je super, jak jsou spolu sehraní. Roli hostitelky dostala Berka, která Arnieho doprovodila na procházce. Bylo to moc příjemné odpoledne a Veronice děkujeme, že se za námi s Arnim přijela podívat :-). Fotky z návštěvy zde.